Ecologische kwekerij
& tuinwinkel

WINKELWAGEN

€ 0,00

 
   

 

header

Verwilderingsbloembollen

 

BLOEMBOLLENMENGSELS

HERFSTBLOEIENDE BLOEMBOLLEN

LENTEBLOEIENDE BLOEMBOLLEN


Bloembollen kunnen nu worden besteld, levering of afhaling mogelijk vanaf midden augustus (herfstbloeiende bloembollen) en begin september (lentebloeiende bloembollen).

In het najaar bieden wij een assortiment verwilderingsbloembollen aan. Het betreft hier in eerste instantie inheemse, wilde soorten zoals daslook, wilde narcis, herfsttijloos, bosanemoon, aronskelk, ... en daarnaast ook andere interessante soorten voor een ecologische tuin omdat ze een aantrekkingskracht hebben op vlinders en bijen en/of goed verwilderen. Verwilderingsbollen zijn volledig winterharde bollen, die jarenlang op dezelfde plaats staan en elk jaar opnieuw bloeien, en zich ook vaak spontaan vermeerderen indien ze in de juiste biotoop staan.
We bieden een aantal soorten aan onder erkend BIO-label. We hopen dit gamma in de loop van de komende jaren gestaag te kunnen uitbreiden.
Helaas is het zo dat de kwekers van bloembollen op dit moment nog geen uitgebreid assortiment hebben dat ook interessant genoeg is voor de eco-tuin.

De bio-bloembollen herken je in de lijst aan de vermelding 'BIO' 

Herfstbloeiende bloembollen: deze zijn beschikbaar van midden augustus tot eind september.

Lentebloeiende bloembollen: deze zijn beschikbaar vanaf begin september tot eind november.

Een volledige assortiments- en prijslijst vindt u op deze pagina’s.

Voor grotere aantallen dan vermeld op de website, maken wij graag een offerte.

Wij melden u ook dat wij tijdens onze Herfstopendeurdagen extra aandacht besteden aan het advies en de verkoop van bloembollen.

Al de bloembollen uit onderstaande lijst kunnen tevens per post verzonden worden (de minimale bestelling bedraagt voor een postverzending 15 euro). 


Tips bij de aanplant

Bij ontvangst plant u de bloembollen best zo snel mogelijk uit. Bollen die u lang bewaart, drogen namelijk uit of kunnen gaan beschimmelen. Soorten die snel de grond inmoeten zijn zeker daslook, winterakoniet, anemonen, turkse lelie, holwortel en lenteklokje. Andere soorten kan u eventueel wel een tijdje bewaren op een koele en droge plaats. Zorg ervoor dat tegen eind november alles geplant is.
Plantdiepte: reken -als algemeen principe- tweemaal de hoogte van de bol. Kleine bolletjes gaan dus echt maar enkele cm diep de grond in. De wortelstokjes van anemonen (horizontaal geplaatst) en de cyclamenknollen (holle zijde naar boven !) worden gewoon afgedekt met een dun laagje grond van 1 à 2 cm.
De knolletjes van winterakoniet kan u best één nacht laten voorweken in een glas water.

Succes en veel plezier!


 

 

© EcoFlora - CMS: NettoolS - Design: Just Catch Up