Ecologische kwekerij
& tuinwinkel

WINKELWAGEN

€ 0

 
   

 

header

Ons assortiment

Ons assortiment neemt gestaag uitbreiding en telt nu zo'n 500 soorten overwegend inheemse planten. In ons assortiment zitten schaduwplanten, klimplanten, borderplanten, enz. Alle planten worden verkocht in pot (ook grotere maten) en kunnen dus het hele jaar door geplant worden. Ideale perioden lopen van begin maart tot begin juni en van september tot half november.

Hoewel 'wilde planten' onze passie en specialiteit zijn, is een deel van het gamma niet of niet echt inheems (aangeduid met 'n'). Vaak betreft het hier planten die ingeburgerd zijn of die interessant zijn voor een ecologische siertuin. Nog een belangrijke raadgeving: vele inheemse planten zijn bedreigd en/of beschermd, haal ze dus niet uit de natuur. Doe ook niet aan natuurvervalsing door wilde planten uit te zaaien of te planten in de wilde natuur. Tot slot nog dit: wij proberen waar mogelijk of zinvol planten van locale oorsprong aan te bieden.

Een grote fout die vaak in tuinen wordt gemaakt, is dat planten op een verkeerde plaats worden gezet, met ziekte of wegkwijnen tot gevolg. In onze plantenlijst vindt u een aantal belangrijke indicaties mbt de standplaats. Meer gegevens vindt u in de gespecialiseerde literatuur. Wij kunnen u evident ook verder begeleiden in de keuze van uw planten.

 

INHEEMSE PLANTEN
KRUIDEN - OUDE GROENTEN
BLOEMENWEIDEN
VERWILDERINGSBLOEMBOLLEN
FRUITBOMEN
KLEINFRUIT
ECOLOGISCHE TUINPRODUCTEN
BIOLOGISCHE ZADEN EN PLANTGOED
NESTKASTEN - VOEDERHUISJES - WINTERVOER
GESCHENKEN
GESCHENKBON

 

 

© EcoFlora - CMS: NettoolS - Design: Just Catch Up