6434

Jaaropleiding: wildplukken Vlaanderen

.

€ 750,00

Kies uw formaat:

stuk

-
Levering 2-3 Werkdagen
Heb je nog vragen over dit product? Contacteer ons

Omschrijving

In deze online jaaropleiding van onze partner Forest To Plate stomen we je klaar om zelfstandig wilde eetbare planten te ontdekken en gebruiken.
De cursus bestaat uit een digitaal leerplatform met video's, plantenfiches, smakelijke recepten en ander cursusmateriaal.
Tijdens de jaaropleiding wildplukken Vlaanderen, gaan we ook 6 keer op stap: met experten in hun veld, doe je mee aan kookworkshops en leer je echt de kneepjes van het wildplukvak.
Bij deze opleiding krijg je het wildplukboek van Ben Brumagne én toegang tot ons online platform, waar we je een heel jaar onderdompelen in de wondere wereld van wilde eetbare planten. Je leert meer over seizoensplanten en determinatiekenmerken.
Dit is dé wildplukopleiding in Vlaanderen die jaarlijks tientallen mensen helpt om eetbare planten te ontdekken met respect voor onze natuur.


Wat houdt de jaaropleiding in?
* 6 excursies met externe leerkachten en chefs
* 2 kookworkshops/maaltijden
* de online opleiding wildplukken met
- 7 modules uitgebreide video's met planten
- 350+ pdf pagina's met informatie over planten
- 150+ pdf pagina's met heerlijke recepten
* cursusboek (downloadbaar)
* het wildplukboek
* levenslangtoegang tot de online videos
* rechtstreekste communicatie tijdens opleiding
* maandelijks updates


Wat krijg je te zien?
* wildplukregels
* geschiedenis van het wildplukken
* inhoudsstoffen
* plantenfamilies
* oorlogsplanten
* kruiden drogen
* EHBO-planten in onze natuur
* jager verzamelaars in de wereld


Inclusief 6 excursies op onderstaande data en locaties:

3x excursie eetbare wilde planten op:
* 29/03/2026 (Meise) + kookworkshop
* 26/04/2026 (Dilbeek) + maaltijd
* 30/08/2026 (Viroinval) + maaltijd
Samen met oprichter van Forest To Plate, Ben Brumagne, trekken we er 3 keer op uit en gaan op zoek naar eetbare wilde planten.
Dit doen we in verschillende delen van het land doorheen het jaar.
Na elke wandeling, is er een kookworkshop of maaltijd voorzien zodat je kan proeven van de wildpluk.

1x excursie zeeplanten op 03/05/2026
(Oosterschelde)
Fermentatie- en wildpluk expert Natalie Schrauwen neemt ons mee naar de kust, waar we verschillende interessante planten ontdekken die elders moeilijker vindbaar zijn. Natalie ken je misschien van haar geweldige boek 'wilder koken'. Zij zorgt die dag ook voor een heerlijke maaltijd.

1x excursie paddenstoelen op 11/10/2026
(Vlaamse Ardennen )
Doorwinterd wildplukker Pieter-Jan Van Assche heeft een grote liefde voor boeiende (eetbare) schimmels. Pieter-Jan begeleidt al jaren wildplukwandelingen, workshops en reizen voor Forest To Plate.
Hij gidst je door de prachtige Vlaamse Ardennen en laat je kennis maken met de wondere wereld van paddenstoelen.

1x excursie foodarcheologie op13/06/2026
(Rupelmonde)
De 'Foodarcheoloog' Jeroen Van Vaerenbergh nodigt ons uit om kennis te maken met ons culinaire verleden.
We duiken de geschiedenis in en leren hoe onze voorouders voedsel verzamelden en klaarmaakten. Jeroen kent alles van de lange periode waarin wildplukken nog voor de hele mensheid de normaalste zaak van de wereld was. Hij zorgt ook voor enkele proevertjes.


!!!! BELANGRIJK !!!!

Inschrijven doe je door de cursus in je winkelmandje te leggen en af te rekenen.
Kies bij het afrekenen voor de optie 'levering inbegrepen'. Zo worden er geen verzendkosten aangerekend.
De optie 'ophalen' is niet mogelijk, gelieve deze dan ook zeker niet te selecteren. U wordt doorverwezen naar de bpost -pagina waar u de optie 'thuis of op kantoor' mag aanklikken. Via de knop 'verder' gaat u naar de betaalpagina.
Op het inschrijvingsgeld voor deze cursus kunnen we ook geen bijkomende kortingen geven.